PREGLED PROIZVODA

ERVAMATIN

Amazonska acerola – riznica prirodnog Vitamina C sa karotenoidima I flavonoidima

 

Amazonska acerola je karakteristična biljka koja raste u Južnoj Americi. Uspeva u toplijoj klimi, a njeni plodovi su poznati kao veoma bogati izvori prirodnog vitamina C i mogu da sadrže 3000 – 46000 mg vitamina C po kg pulpe

Sastav: Amazonska acerola kapsule sadrži ekstrakt ploda acerole standardizovan na 25% vitamina C. Predstavlja značajan izvor prirodnog vitamina C iz voća. Svaka kapsula sadrži 125 mg prirodnog vitamina C. Pored vitamina C acerola je bogata i ostalim vitaminima (vitamin A, vitamin B grupe, pantotenska kiselina, folati, vitamin E, mineralima, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, bakar, natrijum, cink, selen) i antioksidativnim supstancama kao što su karotenoidi i polifenoli.

Dejstvo- Acerola predstavlja snažan antioksidant, jer zahvaljujući svojim oksidacionim svojstvima neutrališe slobodne radikale. Na taj način ona štiti organizam od stanja - oksidacijski stres. Vitamin C je najvažniji hidrosolubilni vitamin, antioksidant i snažan redukujući agens. Spada u vitamine koji se ne mogu sintetisati u ljudskom organizmu, već se može samo uneti regularnim putem ishrane, a neophodan je za ljudsko zdravlje. Neophodan je za sintezu kolagena i drugih komponenata vezivnog tkiva. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održavanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Vitamin C povećava apsorpciju gvoždja u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost. Deficit vitamina C se javlja kao posledica nedovoljnog unošenja usled lošeg načina ishrane. Blagi deficit vitamina C se može javiti usled uzimanja nekih lekova, stresa, intenzivnih fizičkih treninga, kod pušača.

Upotrebljava se

- za jačanje imuniteta;

- pre, za vreme i nakon prehlade i gripa; 

-preventivno - prirodni vit c sa karotenoidima i bioflavonoidima ima znacajno bolju resorpciju od sintetskog vitamina C.


Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije br: 12370/ 2018;

Ispitano na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Zavodu za javno zdravlje;

Izrađeno u sistemu GMP.